top of page

voorstellingen

Limonov/De Nieuwe Rus - Ulrike Quade Company

voorjaar en zomer 2017

Een impressionistische schets van het nieuwe Rusland, door de ogen van Eduard Limonov. Als dichter, schrijver en controversieel politicus speelt hij de hoofdrol in zijn eigen heldenroman, vol seks en drank. Teleurgesteld in de vrije Westerse wereld, treft hij bij terugkomst in Rusland een land aan in verwarring en zonder richting.

Geïnspireerd door de veelzijdigheid van het land en leven van Limonov maakt Ulrike Quade Company een beeldende poppentheatervoorstelling met drie jonge acteurs. Vier jonge toneelschrijvers die verbonden zijn aan De Tekstsmederij leverden tekstbijdragen. Zo biedt Ulrike Quade Company nieuw theatertalent de kans om kennis te maken met het maken van poppentheater.

"Slimme, stevige kost over de feilbaarheid van het Russische systeem, met krachtig beeldende scènes en een juiste dosis monologen."

★★★★ Volkskrant

“Dat de rauwheid en directheid geloofwaardig en adembenemend overkomt is te danken aan de technische crew van de Ulrike Quade Company.  De pop Limonov wordt bespeeld door de acteurs die ook rollen in de andere scènes voor hun rekening nemen: Niels Kuiters, Daan Colijn en Sacha Muller. Ogenschijnlijk moeiteloos spelen zij de schimmige karakters uit deze wild west-periode uit de jonge geschiedenis van Rusland ★★★★ Theaterkrant


“Een aanrader is ook De Nieuwe Rus van de Ulrike Quade Company, waarin drie jonge acteurs en een aantal griezelige enge poppen op een straffe clubbeat de verbeten strijd verbeelden van de controversiële Russische politicus, dichter en schrijver Eduard Limonov. In fraaie scènes vaart Limonov uit tegen zo’n beetje alles: de Sovjetstaat, zijn mededissidenten, het kapitalistische Amerika én het Rusland van Vladimir Poetin. ‘Gisteren werd je opgepakt om wat je dacht. Vandaag om wat je hebt."
Het Parool

bottom of page