top of page

voorstellingen

Legends - Bonte Hond, ism Beumer&Drost

oktober '18 - februari '19

Wie wil je zijn? Ga je de rol spelen die men voor je bedacht heeft? Of schrijf je je eigen verhaal met jezelf als hoofdrolspeler?Of schrijf je je eigen verhaal met jezelf als hoofdrolspeler? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan een Almeerse accountant eigenlijk een behendige elf zijn. Een uitgebluste huisvrouw een briljante kernfysioloog met telekinetische gaven en een werkloze IT’er een geliefde koning van een immens onderwaterrijk.

 

In LEGENDS zien we het verlangen om uit te stijgen boven de werkelijkheid en door middel van larpen* je te meten aan de personages uit fantasyboeken en films. We zien volwassenen die ondanks scheve blikken van buitenaf toch doorspelen en fantaseren en daarmee, net zoals Peter Pan, altijd kind zullen blijven.

In 2015 speelden de jonge makers van Beumer & Drost; de succesvolle korte voorstelling “LEGENDS of the LARPS” op Theaterfestival de Parade. Nu maken ze LEGENDS, een coproductie van BonteHond en Beumer&Drost;. Een zaalvoorstelling over de drang te ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse bestaan en de pogingen om een episch leven te leiden. 

 

LEGENDS is een beeldende en fysieke voorstelling van epische proporties.  

 

*Live Action Role Playing 

van/met: Maurits van den Berg, Lisa Groothof, Sacha Muller

eindregie: Ramses Graus

tekstbijdrage: Sofie Tjeng

bottom of page