top of page

voorstellingen

Herinneringen aan mijn broer - Thomas, Sacha en Jos

maart t/m juni 2019

Een voorstelling over het hebben, houden en afscheid nemen van een groots voorbeeld.

Na het succes van de voorstelling Een vorig leven die Toon Tellegen voor Thomas, Sacha en Jos schreef, spelen zij nu de voorstelling Herinneringen aan mijn broer. Een beeldende vertelling gebaseerd op De Seringenboom, Tellegens nieuwste boek dat hij schreef na het overlijden van zijn oudere broer. Hij vroeg Thomas, Sacha en Jos om een voorstelling te maken van zijn boek.

Herinneringen aan mijn broer is een montage van korte verhalen over een rustige, gevoelige jongen met een rijke fantasie. Hij kijkt enorm op naar zijn zes jaar oudere broer en geeft om niemand zoveel als om hem. Zijn broer is een eenling en bijzonder in zijn soort. Hij is dun maar ijzersterk, tegendraads en vooral voor niemand bang.

Samen maken zij van alles mee. Ze rijden op de rug van hun hond Jasper. Ze gooien brandende sneeuwballen. Ze scheuren met een opgevoerde fiets over het kraakverse ijs en varen in het holst van de nacht met een kano de Maas op. Heldendaden die berusten op de waarheid, maar al snel een absurdistische wending krijgen. Als het niet echt gebeurd is, had het wel zo kúnnen gebeuren.

"Een innemende en intieme voorstelling over (kinder-) dromen, solidariteit, fantasie en afscheid."

★★★★ Volkskrant

★★★★ Theaterkrant
 

van/met: Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller en Jos Nargy

tekst: Toon Tellegen

eindregie: Ramses Graus

bottom of page